Valborgsmässoafton!!!

Hej hopp!!!
Idag är det valborgsmässoafton!!! Åh, dat är så härligt, man känner verkligen att det är vår.
Mormor och morfar ska komma hem till oss och äta middag. Sen ska vi gå ner till nyckelviken för att titta på brasan. Förut hade dom majbrasan nedan för ladan men nu har dom börjat ha den ute i vattnet på en flotte i stället. Det är dåligt för det är så mkt folk på stranden så man ser den knappt. Men det är ändå mysigt. Nu ska jag berätta lite om idag. Jag blev tvungen att förlora min sov morgon för att jag skulle göra klart mitt bildspel. Jag skulle spela in text till bilderna. Jag blev så arg för när jag kom dit var det bara en annan tjej som fick spela in. Jag hade missat min sovmorgon, i onödan!!
Jag gick upp till klassrummet för att vänta på att Monica skulle öppna. Sebbe hade med sej sin lillebror (och mamma, men det var inte så viktigt), han var hur söt som helst. Och så var han sjukt kittlig så Carro kittlade honom hela tiden, han var så gullig när han skrattade (han är 6 år). Monica låste nåra kapitel ur SÅLD (Såld=en bok som handlar om en flicka i kina som blir såld som slav när hennes pappa dör) tills klockan var tjugo över 9. Då ställde vi upp oss på led och gick ut på gården. Först höll Bosse tal. Sen sjöng vi lite och sedan höll Lars-Göran (Rektorn) världens längsta tal. Jag höll på att somna. Men till slut slutade han iaf. Då sjöng vi och manskören lite till. (Jag vet inte om jag tar allt i ordning men det får gå) Sen sjöng manskören "Hooked on a feeling", dom var jättebra. I slutet bestämmde vi i våran klass att vi skulle hoppa nästa gång dom sa "ho". Det gjorde vi oxå jag tror faktiskt att alla hoppade på samma gång, det var kul. Sen nästan sist sjöng manskören en sång son var jättetyst, man hörde nästan ingenting. Och såg nåt gjorde man inte heller för det stog en massa tanter, farbröder, mostrar, fastrar, morbröder, mammor, pappor m.m. i vägen. Men alla i hela kören gick ner på knä när dom sjöng, alla ville se och ställde sig så långt fram som möjligt, då såg man ännu mindre. Men iaf efteråt så träffade jag mamma, hon hade varit där och tittat (och förstås lyssnat) . Vi (klassen) gick upp till klassrummet igen. Klockan halv elva gick jag ner till bildsalen igen och skulle spela in ljud. Precis när jag skulle börja kom vi på att jag behövde göra om texten för att den var för enformlig. Medans jag gjorde om min text fick Oskar spela in. Det tog en evighet (tyckte jag). För att fördriva tiden spelade jag Chefrens pyramid och Tangenta. Sen äntligen blev det min tur.  Jag blev klar med den svenska och han börja på den engelska. Nu har jag lärt mej vad havregrynsgröt heter på engelska, det heter "Porridge oats", det är jobbigt att säga typ hundra gånger i rad. När jag var klar hade vi redan slutat för fem minuter sen och alla hade gått. Det var lite tråkigt, som tur var hittade jag Carro, Classie och Shandra. Jag åkte till forum för att träffa  mamma, Ida och Maja. Vi köpte nya skor. Jag fick ett par vita roots. När vi hade köpt dom var det dags för: damda!
Fästingvaccin!!! Vårdcentralen var stängd, så vi fick gå till Sveavaccsin i stället. Det gick jätte bra för mej. Ida var jätte tuff innan och sa: jag är inte rädd, jag kan göra först, det är inget farligt m.m. Sen när vi kom dit blev hon jätteskraj och sa Tuva får göra först. Det gick jättebra för mej och Ida oxå till sist. Men Maja började gråta och ville inte ta den. Men när mamma sa att hon fick en kexchoklad om hon gjorde det så gick det bra. Sen fick vi varsin kexchoklad. Nu måste jag sluta för nu har mormor och morfar kommit.

Hejdå!!

Skön sovmorgon?

Hej!!
Idag vaknade jag klockan 10 och tänkte, gud vad skönt med sovmorgon. Knappt en halv minut senare rusade Maja in i mitt rum och skrek :DAVID(uttalas Dejvid) KOMMER!!!! David är våran snickare. Jag fick typ panik och kanstade mig ur sängen, slet fram närmaste kläder, tryckte in alla saker(bland anat kläder) som låg på golvet i garderoben. Sen kastade jag på överkastet på sängen och kastade på kuddarna. Det tog cirka 2 minuter, jag tror jag slog rekord. Tänk om jag alltid gjorde så då skulle jag kunna gå upp kvart över 7 varje dag. Det är en ganska intressant tanke. När jag var "färdig" så sprang jag ner och satte mej i Idas rum. Hon lyssnade på LasseMajas detektivbyrå och spelade Flakboy. Flakboy är ett spel på www.spela.se . Man ska försöka skada en liten blå kille så mycket som möjligt. Man får använda olika tortyr redskap. Det är kanska tyranniskt. Jag satt nere hos henne i en timme, ända tills snickarn hade gått. Då var klockan elva och vi hade inte ätit frukost än. Mamma berättade att snickarn skulle fixa till min bokhylla om några dagar, jag ställde upp mina böcker igår (blöö), när han har gjort det kommer jag inte att få ställa upp mina böcker på en vecka. Åååh, det är så stötigt det blir ju typ alldrig färdigt!! Jaja ni kanske inte tycker det är särskilt intressant men jag har inte så mycket att skriva om. Nu ska jag gå ut så jag hinner inte skriva mer. 

Ses snart igen!! 

17 again (bild)

Här kommer en "liten" bild:
Här kommer en en bild från


17 again!!!

Ciao!!
Idag ledsen jag med min bästis Ylva, vi var på bio. Vi såg 17 again. Den är verkligen jättebra. Jag blev ledsen när den var slut. Åååh, jag vill se den igen. Dev var bäst när Zac var med. Jag tycker han som spelar 37-åriga Mike(kommer inte ihåg vad han heter) är så ful. Asså, sorry vad du nu heter. Efter bion träffade vi våran gamla klasskompis Annie. Vi hade tittat på samma film och suttit i samma salong ganska nära varandra. Men vi hade inte sett varann. Det var lite mysko. Nu måste jag vara lite social mot min familj(sorry Elsa om jag snor ditt uttryck).

(tror att det stavas så här)
Arevidentio

Majblomman!


Hej!
Nu blev det så där länge sen igen. Förlåt men jag har inte hunnit skriva.
Igår fick vi börja sälja majblommor, det var jättekul. Jag, Carro, Classie och Fabian sålde tillsammans. Det gick ganska bra.Jag sålde för 440 kr. Vi sålde nästan ända till klockan fem. Sen hade jag dans. Det var kul men jag har ett litet problem, jag kan inte en av danserna riktigt och det var sista gången innan uppvisningen :S Inte så bra. Jaja, slut med tråkigheter. Idag sålde vi oxå majblommor efter skolan. Vi sålde i Sergelgången ända tills det kom en vakt och sa att vi inte fick sälja där. Det var typiskt för det gick så bra just när han kom. Vi gick där ifrån och försökte hitta ett nytt bra ställe. Det gick tyvär inte så bra så jag tjänade bara 308 idag. Efter maten ska jag och min kompis Lisa knacka dörr så det blir nog mer. Föresten jag är lite glad för jag fick 45 kr i dricks. En kille kom fram och gav mej en tjuga bara så där. Han trodda typ att jag tiggde eller nåt, han va lite skum. Aja skum eller inte, jag blev glad. Nu hinner jag inte skriva mer för vi ska äta.

Hejdå!!

BP-AIK

Tjaba tjena hallå!
Här har ni mej igen!

Förlåt att jag inte har skrivit på ett tag, hoppas det går bra att jag skriver om allt nu istället.


Fredag:
Idag (hehe, man får ju låtsas) har vi haft klusterdag i skolan. Nu kanske ni undrar vad i hela friden är klusterdag, och då tänker jag att det ska ni inte behöva gå runt och undra över.  Det ska komma en kör från Kina till oss i vår och det ärfyra klasser som ska ta hand om dom. Dom fyra klasserna är ett kluster. Alltså hade vi en temadag med alla fyra klasserna. Temat var såklart Kina. På klusterdagen var det nåra som fick göra speciella saker. Nåra fick måla en karta över kina på en träplatta, nåra fick måla/rita en affisch med en maträtt som med en maträtt som vi ska få nästa vecka, nåra fick skriva om olika saker som har med Sverige att göra och nåra fick göra ett bildspel om en vanlig deg i deras liv. Jag var en av dom som skulle göra bildspel. Vi fick låna varsin dator och sitta i bilioteket. Det tog hela dan och jag är inte färdig än. Det kanske beror på att jag fick sitta och vänta typ två timmar på att få spela in text till mitt bildspel. När hon som hade micken äntligen var färdig så var det slöjd så jag fick inte spela in. Det var störigt.


Lördag:
Idag har jag varit med två av mina "gamla" kompisar. Det var jättekul. Vi hade kaninträff. Mysan, Freddie och Queen hade jättekul tillsammans. Tyvär kunde inte Lukas vara med för han var inte kastrerad. Det var synd. Jag tror att Freedie och Queen hade bra innflytande på Mysan för han blev mycket lungnare med dom. Sen klockan fem blev jag tvungen att gå hem. Vi skulle åka till farmor och farfar och äta middag.


Idag:
Idag väkte pappa oss med att säga: bussen går om en timme. Vi (jag och mina systrar) blev förstås klarvakna på direkten. Vi reagerade ungefär så här: vart ska vi?, vad ska vi göra?, varför ska vi ta bussen?, sak vi hälsa på nån?, ska vi gå på grönalund?, vad ska vi gööraa? osv. Jaja, hursom helst Vi åkte tunnelbana i en halvtimme. Vi gick av vid Hässelby gård. Vi visste fortfarande inte vad vi skulle göra. Vi gick en bit tills vi kom fram Grimsta IP. Det var en massa AIK:are
utanför så vi bara. Aha, vi ska gå på fotboll. Vi skulle titta på AIK-BP. Vi fick ståplatser på aiks läktare. Det var helt galet. Jag och min lillasyrra slog vad om en femma. Jag slog vad om att BP(bromma pojkarna) skulle vinna och min syrra om att aik skulle vinna. Matchen var jättespännande. Tyvär så såg inte jag så mycket för det stog en massa gubbar och skrek framför oss. Alla skrek och gormade. Dom framför oss skrek och klagade på dommaren hela tiden. Hur som helst, AIK vann med 3-2. Det första målet gjorde AIK första minuten. Nästa mål gjorde BP i 14:e minuten sden kom ett mål till var. I andra halvlek kom det inte ett enda mål. Det blev förlängning på två minuter. När det var cirka 10 sek kvar gjorde AIK ett mål till. Det var sjukt kul. Efter matchen gick vi och tittade på vårat gamla hus och mitt gamla dagis. Det blev många flaschback.

Nu hinner jag inte skriva mer.

Hejdå!!

En vanlig dag

Hej!
Idag var det typ bara en vanlig dag så jag har inte så jättemycket att skriva om.
Jag hade orkester idag det var rätt kul men det var bara fyra där så det lät inte så jättebra. Det var två killar som var jätteokonsentrerade. Det var jobbigt, för våran lärare fick säga allt minst två gånger. Okej det kanske inte e nån som bryr sej men jag har inget annat att skriva om. Eller jo. Jag fick ett rosa linne som jag ska ha på våran dans uppvisning. Bild kommer. Ja det var nog allt för den här gången.


Hejdå


Första dan i Skolan...

Hej!!
Idag var det första dan efter lovet. Det var både roligt och tråkigt. Det var ju kul att träffa alla igen men samtidigt så vill man ju vara ledig. Det hade hänt en del under lovet t.ex. en kille i klassen hade bytt stil totalt, Carro hade klippt sig (det var jättefint) och Aina hade gjort illa knät. Egentligen skulle vi börjat dan med gympa, men det var en tjej (lärare) som skulle berätta om majblomman så det blev ingen. Nästa vecka får man börja sälja dom. Jag ska sälja. Det kommer bli jättekul tycker jag. Tyvär var det väldigt många i klassen som inte verkade tycka att det var så kul. Men jag tror det var många som ändrade sig när hon sa att man fick lite av pengarna. Jag hoppas många köper eftersom att pengarna går till utsatta barn. Nu har vi fått tillbaka vår gammla lärare Kersti. Jag vet inte riktigt om jag tycker det är bra eller dåligt. Ibland kan hon vara jättesnäll och ibland är hon jättesur. Efter lunchen kom två stycken från sånggruppen Kraja. Dom hette Lisa och Linnea. Vi hade musik i två timmar och fem minuter (om man räknar bort rasten). Ungefär hälften var kul. Vi fick lära oss en jätterolig trall. Det var kul. Men ungefär halv tiden fick vi sjunga en tråkig sång som heter "Ära vare gud" och "Lars Persson. "Lars Persson" är egentligen inte jättetråkig men vi (altarna)  fick sjunga en jätte tråkig stämma som gick typ:

Lars   har   friat   mej.
Men   bedrager sig   om   behagar.

Ja ni förstår, inte jätte kul.


Efter skolan råkade jag åka hem till Carro. Jag skulle ta hennes buss och gå av vid en hållplats som ligger nära där jag bor. Tyvär glömde vi att den hållplatsen är "endast för påstigning" så jag kunde inte gå av. Så jag fick åka ända tills nästa hållplats som ligger jätte lång bort och sitta där och vänta på nästa buss. Som tur var väntade Carro vid hållplatsen tills bussen kom. Där satt vi och pratade och skickade låtar i cirka en halvtimme. Men till slut kom jag hem.

Hejdå

Studiedag

Hej!
Idag hade vi studiedag. Det var bra att dom la den precis vid påsklovet. Jag hade tyvär inte så mycket att göra eftersom alla kompisar som bor nära gick i skolan :-( . Klockan fyra åkte jag till dansen. Det var lite kul för i Slussen träffade jag min danskompis utan att vi hade bestämt att vi skulle mötas. På T-banan träffade vi två till som går i samma dansgrupp som vi. Jag menar hur stor chans är det, att fyra personer som känner varan hammnar på samma T-bana, i samma vagn och vid samma dörr? Inte så stor alls. På själva dansen gick det inte så bra. Vi ska ha "uppvisning" om typ två veckor. Våran danslärare hade lyckats ställa alla som var osäkra på en speciel bit längst fram på just det stället. Det blev inte jättelyckat. Det blev typ kaos och ingen hattade vad vi skulle göra. Men det var bara på första dansen och den har vi ändå tränat på i cirka 8 månader. Vi har en dans till som vi har tränat på i tre månader. Ni kan gissa hur det gick. Det var bara två stycken som visste vad vi skulle göra. Ojojoj, hoppas vi hinner lära oss den bättre tills föreställningen. På väg hem blev jag och min kompis hyper fnittriga, det var jättekul. Vi gick runt och fnittrade nästan ihjäl oss. Alla tittade konstigt på oss. På T-banan satt det nåra killar som var typ 16 år. Och dom satt och lekte med skumgummisvärd. Det såk jättekul ut. Det var svårt att hålla sig för skratt. Nej nu hinner jag inte skriva mer. Jag måste gå och lägga mej, det är ju skola imorgon (åh).

Ses snart

Rubrik?

Hejhej!
Idag var min kompis Malin här. Vi hade jättekul. Vi tittade på en massa gamla saker från våran förra skola. Det fanns en massa saker som vi inte hade sett på typ tre år. Vi hittade en massa gamla klippdockor som vi gjorde i typ tvåan. När vi hade tittat på alla kom vi på idén att göra klippdockor. Tyvär hann vi inte göra klart dom innan Malin skulle hem.
Nu har jag äntligen börjat packa upp alla mina saker i mitt rum. Det är lite roligare nu när det fins lite saker att göra.
Dessutom så ser det ju lite trevligare ut när det finns lite pryttlar. Nu måste jag gå och äta.

Bye

Svar...

Halli hallå!!
Har kommer svaren på alla frågor som ni har ställt.

Gillar du choklad? Mm, jag älskar choklad.

Har du ridit nån gång?  Ja, jag har ridit flera gånger.

Läser du Blondinbellas? Ibland om jag redan har tittat på alla andra.

Läser du bara bloggarna i klassen? Nej.

Läser du min blogg? (www.classiel.blogg.se) Ja det gör jag.

Gillar du den? Ja

Är den rolig? Mm ganska.

Hur många frågor har jag frågat? Åtta med den här.

Ska jag fortsätta? Gärna.

Hur många besökare har du per dag? Förut var det cirka 2 per dag men nu är det runt 5-10 per dag.

Hur var det hemma hos Kalle? Det var fint.

Gillar du hästar? Ja jag gillar hästar, dom är jättesöta.

Är du nöjd med din blogg? Ja, nu är jag jättenöjd.

När kommer svaren på frågorna? Nu


Vilka bloggar läser du? Oj, det är jättemånga så jag orkar inte skriva alla. Men här kommer några: www.classiel.blogg.se , www.flickanmedkatten.blogg.se , www.nummeratta.blogg.se , www.miichaelanilsson.blogg.se , www.singit.blogg.se , www.pianot.blogg.se , www.elsal.blogg.se , www.lillamodemyran.blogg.se , www.maacfe.blogg.se , www.blondinbella.blogg.se m.m

Så där ja , det var nog alla.

See ya (hihi)


En dag på Färsna gård

Hej alla glada (ledsna, sura. arga m.m.) bloggläsare!

Idag har jag varit på en bondgård med mina kusiner. Gården hette "Färsna gård". Det var jätte kul. Mina tre kusiner som bara är fem tre och tre år tyckte också att det var kul. Det fanns en massa gulliga djur som man kunde klappa. Till lunch grillade vi korv. Det var gott. Jag tror att en av dom minsta tryckte i sig tre stora korvar, fattar inte hur han orkade. Efter lunchen hittade vi en jättesöt häst som älskade att bli klappad och matad. Pappa hde tagit med sig sin lilla radiostyrda hellikopter som han fick i födelsedagspresent. Min lilla kusin (han som åt tre korvar) blev i eld och lågor. Han älskar verkligen hellikoptrar. Så medans han och pappa flög med den matade hans tvillingsyster, storasyster och vi hästen.
Som sagt vi hade jätte kul. Nu får jag skriva mer en annan gång.

GLAD PÅSK!!


Hej!
Äntligen är det påskafton!! I morse vaknade jag nio, det var skönt att äntligen få sova ut. Vanligtvis brukar jag bli väkt vid åtta. Alla hade redan ätit. Efter maten fick vi leta efter påskägg. "Påskharen" hade varit väldigt klurig. Äggen låg i pappas strumplåda, som tur var va strumporna rena. Vi fick två ägg var, ett från farmor och ett från "påskharen". När vi hade hittat äggen så pyntade vi påskriset (lite sent kanske men vi hade inte hunnit innan). Nu vet jag inte vad jag ska skriva så jag slutar nu så jag inte tråkar ut er totalt.

GLAD PÅSK ALLIHOPA!!!

P.S. Glöm inte att fråga.D.S.


Frågestund!

Hej!
Nu är det dags för min andra frågestund. Jag vill ha många frågor, så det är bara att fråga på. 


Min dag!

Hejhej!!
Nu är jag glad, jag har nämligen slagit personligt rekord i besökare. Tack alla ni som tittade på min blogg idag, fortsätt att göra det.För jag blir så glad när jag ser att många har besökt min blogg.



Min kompis åkte hem för några timmar sen nu. Vi hade jättekul. Först skulle vi steka köttbullar och koka makaroner, det gick inte så bra. Det blev aldelles osigt och köttbullarna blev lite brända.  Makaronerna blev helt okej och allting gick att äta. När vi hade ätit klart skulle jag diska stekpannan,det var när vi skulle torka den som det gick helt snett. Vi värmde den alldeles för länge. Den blev helt vit i mitten. Det var kanska inte jätte lyckat eftersom att stekpannan blev förstörd. Hoppas att den fortfarande går att använda. Sen efter den lilla olyckan så tittade vi på halva "Sällskaps resan". Sen visade min kompis mej hur man gör en egen header. Titta vad fin den blev! När hon hade visat det spelade vi "Age of war" tills hon skulle åka hem.  När hon hade åkt så ringde en annan kompis och frågade om kunde åka rullskridskor. Ingen av oss var särskilt bra, men jag var nog sämst. Det var lite pinsamt. Nu ska jag titta på film med familjen. Vi ska se "Spirited away".

Bye

Egypten!!

Hej!!
Idag ska min kompis komma hem till mej. Vi träffades i Egypten när vi var där i julas. Det ska bli jättekul för jag har inte träffat henne sen dess. Åh vad jag har saknat dej Michan. Hoppas det blir fint väder senare så vi kan vara ute. Sa dom inte att det skulle bli fint väder på nyheterna? Jaja, vi får väl vara inne annars. Tyvär ser det ut som om en bomb just hade krachlandat här inne. Jag får väl röja upp lite innan hon kommer. Föresten här kommer lite bilder frånden härliga veckan i Egypten:




Det här är en av våra tre balkonger


Här är en jättesöt kamel som gick på stranden, den hette Casanova


Har är poolen på kvällen, det är en ganska mörk bild men jag hoppas att det inte gör nåt

Det var alla för den här gången.

Bye

Kanin frossa...

Hejhej!!
Jag har drabbats av kaninfeber. Jag kan verkligen inte få nog av dom. Stora som små, jag ÄLSKAR dom!
Jag har en kanin  som heter mysan. Hon är en liten grå hermelin som älskar att skutta. Tyvär är hon inte så väl uppfostrad. När man ska ta ut henne ur buren så brukar hon morra, har ni någonsin hört en kanin morra? Det hade inte jag. Jaja nog om Mysan. Här kommer lite bilder på riktigt söta kaniner:




Måste jag le?





Visst e jag söt...



Den här är väldigt lik Mysan



Va!! Var det nåt som prasslade i busken?




Vavavarför tittar du på mej så där?




Liten gubbe eller stor kanin?


Oj, det blev lite många bilder.
Hoppas ni tyckte om dom.


RSS 2.0